Waarom online verkopen een goeie zet is

Deel deze post

Waarom online verkopen een goeie zet is

De consument heeft steeds meer te besteden en doet dit graag en steeds meer online. Sommigen willen de deur zelfs niet meer uit om iets te kopen! Misschien steekt u veel moeite in een fysieke winkel, met de nodige toeters en bellen in uw toonzaal. Als mensen uw product niet kunnen kopen via een webshop, dan is de keuze voor de concurrent snel gemaakt.

Het opstarten van een webshop kan voelen als een grote opgave en wellicht vraagt u zich af of het wel echt toegevoegde waarde heeft. Ontdek hieronder waarom u wel degelijk een webshop zou moeten opstarten.

person holding cardboard box on table

De consument is al online

Mensen maken tegenwoordig heel andere keuzes dan vroeger. Voordat we iets kopen, willen we meer en meer van het product afweten en kunnen de ervaringen van anderen een belangrijke rol spelen in het nemen van een beslissing. Net daarom is online shoppen ideaal, u kan rustig en wanneer u het wenst alle producten uitgebreid bekijken en reviews lezen. En wanneer u uiteindelijk uw keuze hebt gemaakt heeft u het al binnen een paar minuten besteld. Vervolgens wordt het binnen een paar dagen, vaak de volgende dag al, bij u thuis geleverd.

Met online shoppen hoeft u uw eigen deur niet uit om vervolgens uren door de stad te lopen, op zoek naar dat ene product dat u graag wilt hebben, om dan thuis te komen met lege handen of met een product dat net niet voldoet.

Daarnaast hebben veel mensen ook geen zin in het contact met de verkopers en de verkooppraatjes die ze vaak te horen krijgen. Mensen willen de ervaring van anderen horen. Door reviews te lezen ontdekken ze de pro's en contra's van een bepaald product.

Uit diverse onderzoeken blijkt dan ook dat er elk jaar meer online wordt verkocht. Dit gebeurt ook steeds via smartphones, wel zo’n 29% van de online aankopen. Zorg er dus voor dat uw webshop ook gebruiksvriendelijk is voor mobiele toestellen.

Groter bereik

Met een goed werkende webshop kunnen veel mensen u gemakkelijk vinden. Dus niet alleen mensen in en rond uw vestigingsplaats zullen bij u shoppen, maar ook in alle uithoeken van het land (zelfs van de wereld) kan u verkopen. Denk er daarom ook even over na in hoeverre u bereid bent om uw webshop in meerdere talen te lanceren. Hiervoor zijn er zelfs subsidies beschikbaar. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Met behulp van zoekmachine marketing en vergelijkingssites kunt u makkelijk nieuwe klanten werven. En wanneer u ook een nieuwsbrief hebt, kunt u makkelijk slapende klanten weer wakker maken en de verkoop stimuleren.

Naast het grotere volume van klanten die u kan aantrekken, bent u ook af van openingsuren. Het is perfect mogelijk dat u 's ochtends wakker wordt en via uw mailbox ontdekt dat u ook slapend producten hebt verkocht.

Uitgebreider assortiment

Sommige producten nemen te veel plaats in bij een fysieke winkel of de kans op verkoop is klein. Met een webshop maakt dit niet meer uit. U kan gemakkelijk aanbieden wat u wilt, zonder u zorgen te maken of het wel verkocht geraakt en hoeveel ruimte u nodig heeft in de winkel of magazijn. Veel leveranciers vinden het namelijk geen probleem om het product voor u naar de klant te sturen. Dit scheelt u vervolgens ook weer een hoop tijd met het inpakken en verzenden van alle artikelen.

Professionaliteit

Ook al hebt u al een fysieke winkel, een webshop erbij nemen zorgt voor een professionele uitstraling. U laat hiermee zien dat u een moderne ondernemer bent en eenvoudig relevante informatie kunt verstrekken aan uw klanten. Mensen kunnen ook veel tekst en uitleg over uw producten vinden en vervolgbestellingen zijn snel geplaatst.

Een fysieke en online winkel vullen elkaar perfect aan. Soms worden ze aangetrokken tot een bepaald product in uw webshop, en bezoeken ze vervolgens eens uw fysieke winkel om het product effectief te zien. Dit vergroot dan ook het vertrouwen in uw bedrijf en laat veel professionaliteit zien.

Een webshop verdient zichzelf snel terug

Extra kosten maken in uw bedrijf is altijd een risico. Maar wanneer u een webshop start, heeft die zichzelf snel terugverdiend. Helemaal als u het maken van de webshop uitbesteedt, is dit een goede investering. Een goedkope webshop verdient zich niet per se sneller terug dan een duurdere. Het professionele uiterlijk van uw webshop zal uw klanten veel vertrouwen geven en komen daardoor weer snel bij je terug.

Een webshop starten is makkelijk

Mocht u de tijd en kennis niet hebben om zelf een webshop te starten, dan kunt u altijd bij ons terecht. Contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zorgen er netjes voor dat alles goed staat ingesteld en is aangekleed, zodat u er zelf mee aan de slag kan. Wij kunnen u zelfs helpen met de branding van uw bedrijf / webshop. En u? U hoeft enkel nieuwe producten op de webshop te plaatsen en de bestellingen te verwerken.

Start hier met schrijven...