Fair Use Policy

Om excessief gebruik en overlast voor andere gebruikers te voorkomen, hanteren wij een Fair Use Policy. Hierdoor kunnen wij in alle situaties een constante kwaliteit van diensten blijven leveren aan onze klanten. Via diverse tools monitoren wij alle activiteiten op ons platform zodat onregelmatigheden snel gedetecteerd kunnen worden.Onze limieten zijn zeer ruim opgesteld waardoor u in de praktijk eigenlijk nooit tekort komt. In een klein aantal andere gevallen wordt er op regelmatige basis bewust of onbewust misbruik gemaakt van onze dienstverlening. Voor deze gevallen gaan we samen op zoek naar de beste oplossing.

Wat niet is toegestaan

Wij bieden u graag alle tools en mogelijkheden om het beste uit onze dienstverlening en uw website te halen. Echter zijn er toch een aantal zaken niet toegestaan: 

  • De opslagruimte van uw hosting account gebruiken voor andere doeleinden dan het hosten van de website;

  • UWhosting account publiekelijk delen met anderen;

  • Auteursrechtelijk beschermde inhoud op uw hosting account plaatsen;

  • Uwhosting account gebruiken voor bestandsopslag of bestandsdeling;

  • UWhosting account gebruiken voor streaming;

  • Inefficiënte of zware code gebruiken waardoor onredelijk veel resources van de server worden gevraagd;

  • Casino of Adult websites of content.

Wij zullen nooit uw account blokkeren, opzeggen, verwijderen, of u zonder enige vorm van waarschuwing een rekening sturen voor het gebruik van extra resources. Wanneer uw account niet voldoet aan onze Fair use policy en/of wanneer u overlast veroorzaakt voor andere gebruikers, zullen wij eerst contact met u opnemen om samen naar een passende oplossing te zoeken.

Wanneer er grote schade wordt aangebracht aan derden, bijvoorbeeld door phishing scripts of het verzenden van grote volumes SPAM, dan zullen wij direct actie ondernemen. In vrijwel alle gevallen blijft uw website bereikbaar voor bezoekers, echter is er beperkte mogelijkheid tot aanpassing of uitvoer van bestanden in het kader van veiligheid.

 Monitoring CPU

Alle processen in uw hosting pakket worden berekend door een processor, ook wel Central Processor Unit (CPU) genoemd. Afhankelijk van het pakket heeft elke website een hoeveelheid CPU ter beschikking. Wij bieden alle ruimte om de processor te gebruiken waarvoor het bedoeld is; het afhandelen van processen.Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een plugin of script vastloopt, waardoor er een piek ontstaat in het werkgeheugen of de CPU van het account. Dit is geen enkel probleem, aangezien onze monitoring enkel structureel gebruik meet. Wanneer uw website constant een grotere gedeelte van de CPU in gebruik neemt, dient er actie ondernemen te worden. In dit geval nemen we natuurlijk altijd contact met je op.

Monitoring MySQL

Bij alle copixa websites wordt gebruik gemaakt van minstens één database. Wanneer een database groter is dan 2GB of wanneer deze een groot deel van de resources gebruikt dan heeft dit invloed op de performance van de server waardoor websites op die server langzamer worden.

Om uw site zo snel en optimaal mogelijk te laten werken adviseren we om de database regelmatig te optimaliseren. Bij onze Managed pakketten nemen we dit standaard periodiek voor onze rekening.

Monitoring malware

De term malware gebruiken we voor bestanden of scripts die ongewenst op een web omgeving zijn geplaatst en kunnen leiden tot misbruik. Voorbeelden hiervan zijn het verzenden van SPAM of het uitvoeren van aanvallen of phishing acties.Ondanks meerdere firewalls en het patchen van bekende veiligheidslekken kan het toch gebeuren dat ongewenst toegang wordt verkregen tot een website installatie doordat er bijvoorbeeld onveilige en niet geüpdate plugins gebruikt worden.

Met geavanceerde software controleren wij dagelijks elke website op ons platform op ongewenste code. Als we malware constateren op uw account dan brengen we u hier direct van op de hoogte. Hierin assisteren we u volledig en bieden we ook de mogelijkheid om malware door ons professioneel te laten opruimen.

Vragen of speciale verzoeken

Hebt u een vraag, tijdelijk meer CPU/werkgeheugen nodig of bent u op zoek naar een andere oplossing, neem dan zeker een kijkje op ons support platform.