10 Extra manieren om uw website te promoten

Deel deze post

10 extra manieren om uw website te promoten

Eindelijk zover, uw nieuwe website of webshop staat live! De sales of leads die u via de website kunt verzamelen, komen echter niet zomaar uw mailbox ingestroomd. Het internet bestaat sinds 1983 en wereldwijd zijn er meer dan 966 miljard websites up and running. U kan begrijpen dat én de concurrentie op het internet én de zoekmachines uw website niet zomaar op die top positie zullen laten verschijnen. Naast de correct technische opbouw en belangrijke elementen waarmee uw website bouwer rekening zou moeten hebben gehouden, dragen tal van grote en kleine extra inspanningen bij tot het succes van uw webomgeving.

two women talking while looking at laptop computer

1. Social media

Via sites als FacebookLinkedInInstagram of Twitter, die opgebouwd zijn rond de dynamische interactie van de gebruikers en het delen van informatie, kunt u heel specifieke doelgroepen rechtstreeks aanspreken en meer leads genereren. Zorg er ook voor dat de branding van uw bedrijfspagina's uniform is aan de uitstraling passend voor uw bedrijf.

2. Google Business Pages

Als u vooral lokaal onderneemt zal "Google Mijn Bedrijf" een absolute meerwaarde bieden in de zoekresultaten en helpen uw doelgroep efficiënter te bereiken. Doe zelf de test. Surf naar Google en geef als zoekterm 'Webdesign Langemark' in. Naast de resultaten verschijnt onze Google Business Page onder de vorm van een kaartje en foto's van binnen- en buitenkant van ons bedrijf.

3. Bloggen

Blog over uw producten/diensten of bedrijf. Blijf uw bezoekers steeds informeren omtrent nieuwe inhoud en ontwikkelingen. Uw website is het communicatiekanaal bij uitstek om uw nieuws onder de aandacht te brengen. Wanneer terugkerende bezoekers niks nieuws op uw website kunnen ontdekken, zullen ze al snel uw website verlaten en misschien wel bij de concurrentie aankloppen, waar de beleving en informatie net iets groter was dan op uw website.

4. Offline communicatie

Vergeet uw offline media niet! Vermeld op alle communicatie van visitekaartjes, briefhoofden, posters, catalogussen, brochures en advertenties tot belettering van uw voertuigen ook uw domeinnaam. Hoe meer potentiële bezoekers uw website gezien hebben, hoe meer bezoekers geneigd zullen zijn wat informatie omtrent uw bedrijf en product in te gaan winnen. En waar kan dit beter dan op uw eigen website?

5. Adverteer bij Google (SEA)

Aan de hand van een pay per click methode kunt u met specifieke advertenties binnen de zoekresultaten van Google net boven de organische resultaten verschijnen of zelfs op websites van derde partijen (display advertenties). Bij deze methode op basis van vraag en aanbod, bepaalt u zelf een "bod" wat u bereid bent te betalen per klik op uw advertentie, waardoor bezoekers op uw website terechtkomen. De kost per klik methode biedt u als adverteerder het grote voordeel onmiddellijk een waarde van de bezoekers op uw website te kunnen definiëren en reeds na korte termijn het rendement te kunnen gaan berekenen.

6. Verzorg uw e-mailhandtekening

Al gedacht aan uw e-mailhandtekening? Plaats in uw e-mailhandtekening een link naar uw website...of beter nog, voeg onder de link naar uw website een call to action toe om ontvangers ook effectief te laten doorklikken. Een bepaalde promotionele actie deze maand? Binnenkort een evenement of productlancering op de planning? Of meer bezoekers laten inschrijven op de nieuwsbrief? Moedig ook uw collega's en medewerkers aan de call to action aan hun handtekening toe te voegen. Een promotionele banner in uw handtekening kan een grotere doelgroep bereiken dan u denkt. Als u 10 collega's hebt die elke week naar 35 personen een e-mail sturen, dan bracht u na 1 week al bij 350 personen uw actie onder de aandacht...

7. On-site SEO

Optimaliseer uw website voor hogere scores in de zoekmachines. Want een hoge positie binnen Google = hoger rendement! Google en andere zoekmachines maken gebruik van meer dan 200 parameters om uw website te positioneren in de zoekresultaten. Naast de technische opbouw die uw websitebouwer tijdens de ontwikkeling van uw website voorziet, kunt u door middel van het toepassen van specifieke SEO technieken uw website een hogere positie binnen Google laten behalen. Let bijvooorbeeld op de H1, H2, leesbare url's, maar vergeet niet dat ook het aantal geoptimaliseerde pagina's van uw website een hemels verschil kan maken. Content is king!

8. Linkbuilding

Al gehoord van linkbuilding? Vast wel. Ga op zoek naar websites als forums en startpagina's in uw vakgebied. Dan hebt u meteen de juiste doelgroep te pakken. Contacteer de webmasters van deze websites en vraag hen een link naar uw website op hun site te plaatsen. Vaak moet je hun website natuurlijk ook op uw website vermelden. Zo kunt u bijvoorbeeld een extra pagina aanmaken waar u alle interessante links verzamelt. Zoekmachines houden ook rekening met het aantal links naar uw site op het internet globaal, dus dat maakt al snel een verschil m.b.t. uw positie in de zoekresultaten. Daarenboven verkrijg je via de links op die andere websites ook weer extra bezoekers over de vloer.

9. Netwerken

Netwerken, netwerken, netwerken... is en blijft nog steeds heel succesvol. Het is niet omdat u online promotie voert, of zelfs online verkoopt, dat u de klassieke manieren van netwerken moet vergeten.  Laat ons van het volgende uitgaan...U hebt een goede vriend die een prima tweedehands wagen aan een mooie prijs wenst te verkopen.  Nog voordat hij zijn auto publiekelijk gaat aanbieden, gunt hij in eerste instantie vrienden en kennissen de mogelijkheid de wagen aan te kopen. In het bedrijfsleven gaat het precies zo. Waarom zou uw potentiële klant niet bij u komen kopen, indien hij of zij u kent tenminste...

10. Geef eens iets gratis weg

I know, klinkt nogal tegenstrijdig omdat uw website vooral dient om meer omzet en inkomsten te genereren en niet om dingen weg te geven...Toch is het regelmatig iets gratis weggeven een grote drijfveer voor klanten om uw website steeds weer opnieuw te gaan bezoeken en bij een volgende aankoop toch weer voor uw bedrijf te gaan kiezen. Promoot deze acties via social media en offline media om de buzz omtrent uw merk te vergroten.

Meer weten over hoe uw website te promoten, topposities binnen Google te behalen en het genereren van meer bezoekers en omzet? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Start hier met schrijven...