Al gehoord van Singles Day?

Deel deze post

Al gehoord van Singles Day?

Valentijn, Black Friday, Cyber Monday... Genoeg feestdagen om met speciale promoties uit te pakken op uw webshop. Maar vanuit China komt er nog zo'n speciale dag overgewaaid. De impact van de zogenaamde "Singles Day" op e-commerce mag u ook niet onderschatten!

Wat is Singles Day?

Singles Day ontstond een hele tijd geleden in China. In 1993 bedachten vier mannelijke vrijgezellen deze jaarlijkse feestdag. Universiteiten vierden zo elk jaar het "alleen zijn". Vergelijkbaar met een standaard studentenfeestje, maar wanneer de 4 oprichters afgestudeerd waren, begon iedereen in China deze dag te vieren. Aangezien het cijfer 1 in China symbool staat voor "alleen zijn" en het door 4 mannen ontstond, valt Singles Day ieder jaar op 11-11.


Singles Day en e-commerce

Doordat het idee in China ontstond, waren het vooral giganten zoals Alibaba en Aliexpress die het eerst uitpakten met serieuze kortingen. -20 tot -30% op duurdere merken waren geen uitzondering, met een enorme verkoopboost als gevolg. Aan de bezoekersstatistieken was te merken dat heel wat bezoekers reeds dagen voordien alle favoriete producten in hun winkelmandje plaatsten, om deze vanaf 12u middernacht op Singles Day effectief te bestellen. In 2017 bereikte Aliexpress 2 minuten na de start van Singles Day al een omzet van 1 miljard dollar! Na 24 uur stond de teller op meer dan 25 miljard. Omzetten op Singles Day in China zijn groter dan die van Black Friday en Cyber Monday samen!

België

België mag ook hier uiteraard niet achter blijven. Hoewel u er misschien nog niet van gehoord hebt, wint het begrip "Singles Day" ook hier meer en meer aan populariteit. Singles Day valt dit jaar (2018) op een zondag, wat een uitgelezen kans is om hier op in te spelen. Veel mensen zijn thuis op een zondag en als uw webwinkel B2C producten verkoopt kunt u een aardig graantje meepikken.

Voor alle happy singles: vanuit copixa wensen we u alvast een Happy Singles Day! Shop erop los!

Start hier met schrijven...