Welke #hashtags moet ik gebruiken voor mijn bedrijf?

Deel deze post

Start hier met schrijven...

Hashtags... we kunnen niet meer zonder

Hashtags, we kunnen niet zonder hen. Twitter lanceerde zijn eerste hashtag in 2007. Tegenwoordig gebruiken we ze niet alleen op verschillende sociale mediakanalen, maar zelfs in offline campagnes of in onze dagelijkse gesprekken. Kortom: hashtags zijn een wereldwijd fenomeen geworden.

Met hashtags kan uw inhoud de juiste doelgroep of zelfs een nieuw publiek bereiken. Het gebruik van de juiste tags kan het bereik vergroten, maar het is belangrijk om hashtags strategisch te gebruiken. In een ideale situatie worden uw bezoekers niet alleen volgers, maar ook uw klanten! Daarom geven we u enkele tips om de juiste hashtag te vinden. Uiteraard is het gebruik van elk kanaal anders.

brown ampersand concrete statue inside an intermodal container

4 tips om de beste hashtags te vinden voor uw bedrijf:

1. Start met een lijst

Denk in sets van hashtag, we noemen ze ook topic buckets. Deze topics zijn bijvoorbeeld: webdesignmarketing, design, e-commerce, etc. Deze sets zijn gebaseerd op uw doelgroep. Zoek uit welke hashtags uw doelgroep aanspreken.

2. Wat doen uw concurrenten ?

Welke hashtags gebruiken mijn grootste concurrenten? Het is altijd goed om even te gaan piepen bij uw concurrenten. Zij mikken namelijk op hetzelfde publiek als u. Op deze manier kunt u ook zien welke hashtags meer engagement hebben.

3. Specifieke of niche hashtags

Gebruik specifieke of niche hashtags in plaats van hashtags die te veel worden gebruikt. Uw posts zullen toch verloren lopen tussen honderden andere posts met dezelfde hashtags. Hou het relevant en richt u op uw publiek en sector.

4.Gerelateerde hashtags

Ga op zoek naar gerelateerde hashtags. Deze kunt u terugvinden bij bijvoorbeeld de zoektool van Instagram onder de rubrieken 'Top' en 'Tags'.

Geweldige verhalen hebben een persoonlijkheid. Overweeg om een geweldig verhaal te vertellen dat persoonlijkheid geeft. Het schrijven van een verhaal met persoonlijkheid voor potentiële klanten helpt bij het maken van een relatie. Dit komt tot uiting in kleine eigenaardigheden zoals woordkeuzes of zinsdelen. Schrijf vanuit je standpunt, niet vanuit de ervaring van iemand anders.

Geweldige verhalen zijn voor iedereen, zelfs als ze maar voor één persoon zijn geschreven. Als je probeert te schrijven met een breed, algemeen publiek in gedachten, zal je verhaal nep klinken en emotie missen. Niemand zal geïnteresseerd zijn. Schrijf voor één persoon. Als het echt is voor de ene, is het echt voor de rest.