Zo scoort u wél met Facebook!

Deel deze post

Van passief naar actief

Facebook is een erg handige manier om uw bedrijf te promoten. Veel bedrijven hebben misschien al hun eigen Facebook-pagina's, maar meestal eindigt het daarbij. Passief verschijnen op sociale media geeft uw bezoekers en potentiële klanten geen goede indruk. Aan de andere kant kan overactiviteit het tegenovergestelde effect hebben. Overweeg daarom hoe u uw aanwezigheid op Facebook het beste (legaal) kunt gebruiken.

Wees interactief

Bedrijven die snel reageren op (potentiële) klantvragen of klachten zijn ongetwijfeld een stap voor. Niet reageren is onmogelijk. Tegenwoordig verwachten mensen antwoorden binnen een uur. Maak er daarom een ​​gewoonte van om regelmatig pagina's te controleren. Bijvoorbeeld in de ochtend, middag en avond. Een snelle en klantgerichte reactie is een teken van respect en waardering voor klanten.

Push in plaats van pull

Facebook volgers overladen met nieuwe producten of promoties is een beetje te veel van het goede. Probeer op een bepaald tijdstip informatie over nieuwe producten of services te publiceren, maar maak er niet te veel gebruik van. Het is het beste om ze te triggeren, zodat ze zelf uw website kunnen bezoeken of uw pagina kunnen volgen. U kunt ze bijvoorbeeld van tevoren vertellen dat er binnenkort nieuwe producten beschikbaar zullen zijn om klanten nieuwsgierig te maken.

Post af en toe iets leuks

Als bedrijf wilt u natuurlijk uw producten of diensten promoten, of pronken met kortingen. Hier is niets mis mee, maar vergeet niet dat de meeste mensen voor de lol naar Facebook gaan. Dus probeer uw verkoopsgerichte berichten te vervangen door wat luchtige inhoud zonder rekening te houden met uw bedrijfsdoelen.

facebook button pins

Maak doordacht gebruik van Facebook Advertising

Door het gebrek aan kennis en ervaring met het gebruik van deze tool, lijken betaalde advertenties op Facebook nog steeds veel bedrijven te blokkeren. Enerzijds hebben mensen meestal niet veel tijd om het te bestuderen, of willen ze geen onverwachte kosten riskeren (soms zelfs niets krijgen).

Eigenlijk kunnen deze redenen één voor één worden afgewezen. Het kost niet veel tijd om Facebook-advertenties te gebruiken. Facebook neemt het initiatief om u op de hoogte te stellen van de effectiviteit van de advertenties. Met Ads Manager krijgt u snel een overzicht van de gebruikte advertenties en hun effecten. Bovendien is deze Facebook-tool heel gemakkelijk te gebruiken en laat het stap voor stap zien hoe u hem kunt bedienen. Ten tweede bepaalt u hoeveel budget u aan elke campagne of advertentie wilt besteden, zodat u nooit voor onverwachte facturen komt te staan. Ten slotte is het onverstandig om uw advertenties ondoordacht te plaatsen. Door gerichte en strategische advertenties heeft u een grotere kans om doelgroepen te bereiken.

Nog een tip!

De Facebook Power Editor is een handige tool voor wie veel advertenties plaatst. Hiermee kunt u ook offline verschillende campagnes creëren. Bovendien kunt u hiermee gemakkelijk campagnes of losse advertenties dupliceren of wijzigen. Met een enkele klik staat alles op Facebook. Een hoop tijd gespaard dus.

Het onderhouden van een professionele Facebookpagina is misschien wel eenvoudiger dan vaak wordt gedacht, maar vergt toch wat tijd en energie.

Hulp nodig bij het opzetten van een sociale media campagne? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Start hier met schrijven...