Waarom een website broodnodig is...

Deel deze post

Waarom een website broodnodig is....

Vroeger was het hebben van een website een luxe, tegenwoordig een must! Maar waarom is het hebben van een website dan zo belangrijk?

person using MacBook Pro

Het eerste aanspreekpunt

Uw website is voor de meeste (potentiële) klanten het eerste aanspreekpunt. U heeft de mogelijkheid oneindig veel informatie te plaatsen op uw website waardoor klanten snel het antwoord op hun vragen vinden. Wanneer ze alsnog met een vraag zitten, kunnen ze via het contactformulier gemakkelijk contact opnemen of snel uw telefoonnummer terugvinden.  Dankzij het contactformulier kunnen klanten op elk moment van de dag hun vraag stellen en bent u 24/24 "bereikbaar".

Krijgt u toch nog vaak dezelfde vragen? Dan kan een FAQ pagina een oplossing bieden. Op deze pagina plaatst u de meest gestelde vragen met het respectievelijke antwoord. Mensen vinden het fijn om de antwoorden op hun vragen zelf te kunnen lezen. Een goed gestructureerde FAQ-pagina kan het aantal “repetitieve” telefoontjes en vragen enorm omlaag trekken!

Online visitekaartje

Daarnaast is een website een heel goed visitekaartje voor uw bedrijf. Mensen die nog nooit van uw bedrijf hebben gehoord, krijgen door uw website onmiddellijk een impressie van wie u bent, wat u doet en wat u onderscheidt van uw concurrenten. Leg op de website de focus op uw expertise en laat door middel van een blog zien dat u weet waarover u praat.

Met een website hebt u een goed platform om een portfolio of referenties en realisaties te laten zien. Door middel van bijvoorbeeld een fotogalerij of door te laten zien met welke bedrijven u samenwerkt, kunt u bezoekers gemakkelijker overtuigen om voor u te kiezen in plaats van de concurrent.

Omdat een website helemaal wordt afgestemd op uw huisstijl en organisatie, kunt u uw eigen identiteit ook veel beter benadrukken dan op social media platformen als Facebook of Instagram.

Meer klanten bereiken

Wanneer u moeite hebt met nieuwe klanten te vinden kan een technisch goed ontwikkelde website dé oplossing zijn. Statistieken laten zien dat 92% van de mensen online op zoek gaan naar lokale bedrijven voor de aankoop van producten of diensten. Daarnaast is het uiteraard eenvoudig voor mensen om iemand door te verwijzen naar uw bedrijf. De URL van uw website is nu eenmaal snel doorgestuurd. Tot slot kunnen mensen ook hun ervaringen met uw bedrijf delen of reviews bij de producten nalaten. Deze social proof helpt vele mensen om voor uw bedrijf te kiezen.

aerial view of people walking on raod

Geloofwaardig overkomen

56% van de mensen vertrouwt een bedrijf zonder website niet! Met een website kunt u potentiële klanten kennis laten maken met uw oplossingen. Door deze eerste kennismaking zo goed mogelijk te laten verlopen ontstaat er een vertrouwensband. Vanaf dan is het een stuk gemakkelijker om uw diensten of producten aan de klant te verkopen…

Daarnaast geeft een website, met up-to-date informatie, mensen het gevoel dat het bedrijf actief bezig is en dat alle informatie ook up-to-date zijn. Zo kan u uw concurrentie voorblijven. Dit is natuurlijk een mes dat aan twee kanten snijdt. Want enkel mits de nodige inspanning kan u vermijden dat u zelf achterop geraakt ten opzichte van uw concurrenten.

Let wel... 75% van de klanten beoordeelt de kwaliteit van een bedrijf op het design. In minder dan 10 seconden moet u dan ook een goede (en blijvende) indruk scheppen. Net daarom is het verstandig om u te laten bijstaan door webdesigners die weten waar ze mee bezig zijn.

Stabieler dan sociale media

Veel bedrijven hebben wel social media accounts en denken jammer genoeg dat dit voldoende is. Misschien heeft u hier ook wel al wat positieve reviews op staan...

Maar er is echter een probleem bij deze strategie. U bent ten eerste altijd afhankelijk van het social media platform dat u kiest. Algoritmes wijzigen, de regels veranderen en wat vandaag werkt, werkt over een paar weken misschien niet meer. Trends veranderen en hoewel uw klanten nu wel heel actief zijn op Facebook, zitten ze volgende week misschien allemaal op Instagram of op een nieuw platform waardoor u opnieuw van nul mag starten om een aantal volgers te verzamelen.

Wanneer u zelf een eigen website hebt, bepaalt u zelf de content die wordt weergegeven en welke informatie als eerste getoond wordt. U hoeft met een eigen website niemand anders zijn regels te volgen. Door uw website weten uw klanten altijd waar ze u kunnen vinden.

Conclusie

Door het hebben van een website laat u uw authenticiteit zien en beschikt u over de tools om de concurrentie voor te blijven. Er zijn oneindig veel manieren om uzelf online voor te stellen. Mits de correcte aanpak kunt u het vertrouwen met potentiële klanten enorm versterken. Laat u begeleiden voor een optimale strategie en een blijvende professionele indruk.

Ook nood aan een professionele maar betaalbare website voor uw bedrijf? Ook meer leads en omzet genereren via uw op maat gemaakte oplossing? Aarzel niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek en kostenloos advies!

Start hier met schrijven...