De beste koerier voor uw webshop?

Deel deze post

De beste koerier voor uw webshop?

Op zoek naar de beste koerier voor e-commerce? Dan hebben we slecht nieuws; die bestaat niet. Afhankelijk van het gewicht, de maten, de leveringscondities en het leveradres kan de ene koerier interessanter lijken dan de andere. Maar zoals eerder aangegeven in één van onze vorige blogberichten kan het belangrijk zijn om naar de klant toe verschillende verzendmogelijkheden aan te bieden.

man in green t-shirt and blue denim jeans holding brown cardboard box

Het probleem

De integratie of koppeling van koerierdiensten in uw webshop is echter niet altijd even eenvoudig. GLS, bpost, UPS, DPD, DHL,… ze eisen allemaal een eigen manier om uw webshop te koppelen met hun logistiek verhaal. Maar voor alle koeriers is dit een uniek gebeuren en bijgevolg kan de koppeling helaas niet uniform verlopen.

Misschien maakt u bij de opstart van uw webshop de keuze om bpost als koerierdienst in uw winkel te gaan integreren, maar is het voor u na enkele maanden stukken voordeliger of interessanter om een andere koerier te gaan gebruiken. Dan zijn de gespendeerde uren van uw webontwikkelaar verloren moeite (en geld) geweest. Een prettige manier van werken is dit natuurlijk niet. Dan laten we nog even buiten beschouwing dat u misschien wel meerdere koerierdiensten als DHL, dpd, bpost en UPS tergelijkertijd wenst te gebruiken en u de bestellingen mag bijhouden in 4 of zelfs meer verschillende systemen.Is er een oplossing?

Ja, SendCloud! Als partner van SendCloud koppelen wij bijna altijd het Sendcloud platform aan onze webshops. Deze manier van werken is voor u en ons, als ontwikkelaars, een eenvoudigere en overkoepelende oplossing. Wij van onze kant dienen de webshop enkel te koppelen met het SendCloud systeem terwijl u, als eigenaar van de webshop,  alle verzendingen en retours, gekoppeld aan tal van verschillende koerierdiensten, met één enkel platform kunt beheren.Het principe is dat SendCloud als uniform verzendplatform dient, ongeacht de uiteindelijke koerier(s). Zo kunt u, op om het even welk moment, zelf beslissen met welke koerierdiensten u wilt samenwerken. SendCloud beschikt naast dit grote voordeel ook nog over tal van handige extra’s:

  • Online prijscalculator: snel prijzen vergelijken van verschillende koeriers
  • Smart order picking: stel uw eigen regels in voor het kiezen van een verzendmethode. Bijvoorbeeld: pakketjes onder de 5 kilogram dienen verzonden te worden met bpost
  • Ondersteuning voor barcode scanners en labelprinters
  • Mogelijkheid om meerdere webshops te koppelen aan 1 SendCloud account
  • Mogelijkheid om met uw eigen verzendcontracten te werken
  • Probeer 14 dagen gratis
  • Ook retours worden overzichtelijk bijgehouden

Prijzen

De kostprijs van SendCloud is steeds aangepast aan uw webshop. Zo biedt SendCloud u zelfs de mogelijkheid om te werken met een gratis account, levenslang! Bij de gratis versie kunt u echter niet met uw eigen verzendcontracten werken. Door een massa-afname kan u wel genieten van gereduceerde tarieven bij bpost, DHL, DPD en UPS.

Kon u zelf een voordelig contract afsluiten met een koerier? Geen probleem! Een betalend abonnement heeft u bij SendCloud al vanaf 99 euro/maand. Daarmee kan u uw eigen contracten en koeriers koppelen aan SendCloud.

Het hoogste abonnement (vanaf 189 euro/maand) is er dan weer voor de grotere webshops. Voor deze prijs bestaat dan ook effectief de mogelijkheid tot automatische order picking en ondersteuning voor barcode scanners.

Maar hoe ga ik hiervoor te werk?


Ga naar SendCloud en registreer snel en eenvoudig een gratis account. Onder de indruk van de mogelijkheden? Dan hebt u nog altijd de mogelijkheid om uw lidmaatschap op te waarderen naar een betalend account.

Wenst u meer te weten over het starten met een webshop of de ontwikkeling ervan? Nood aan een oplossing voor het koppelen van de koerierdiensten aan uw bestaande webwinkel?  Neem contact op met ons voor een vrijblijvend informatief gesprek!

Start hier met schrijven...