Cyber Monday en uw webshop

Deel deze post

Cyber monday en uw webshop

Black Friday is nog maar net voorbij of daar komt alweer een online 'feestdag' aan.

Black Friday

Black Friday is oorspronkelijk ontstaan als de dag vrijaf na Thanksgiving, waarbij tal van lokale winkeliers door middel van aantrekkelijke prijzen en speciale aanbiedingen zo veel mogelijk mensen naar hun winkel wisten te lokken. Door het groeiend succes van Black Friday bieden ondertussen ook heel wat Belgische en Nederlandse bedrijven en webwinkels uitzonderlijke kortingen en koopjes aan om de omzet vooral op deze dagen beduidend te zien stijgen. Zo kan u als klant op die dag bijvoorbeeld nieuwe electro toestellen, cadeautjes voor de Sint of kerstinkopen aanschaffen aan uitzonderlijk lage prijzen. Hou er wel rekening mee dat het deze dagen heel druk kan zijn in bepaalde winkelstraten. Bent u helemaal geen fan van die grote drukte en is online shoppen iets wat u meer ligt? Cyber Monday komt eraan!

Cyber Monday

In tegenstelling tot Black Friday, vooral gericht op consumenten die hoge kortingen verwachten in fysieke winkels, is Cyber Monday specifiek gericht op kortingen bij online aankopen. Cyber Monday is sinds 2005 dan ook hét online antwoord op Black Friday.  De eerste maandag na Thanksgiving betekent vooral voor online winkels de start van de kerstverkoop, waarbij men online extreem hoge kortingen aanbiedt.

brown and black floral box

Op dit ogenblik is de omvang en impact van Cyber Monday in België nog niet te vergelijken met de grote naam die 'solden' hebben (en ook is Black Friday wat bekender in onze streken), maar Cyber Monday wint de laatste jaren ook bij ons heel wat aan populariteit. Zo bieden giganten als Coolblue, Media Markt of Bol.com uitzonderlijk grote kortingen aan op de meeste van hun online producten. Maar naast deze 'internetreuzen'  maken tal van Belgische bedrijven ondertussen gebruik van deze online feestdag en hebben ook zij de kans gegrepen om aanstaande maandag (26/11/2018) uitzonderlijke kortingen aan te bieden, meer klanten te lokken en zo de omzet een extra duw in de rug te geven.

U hebt een webwinkel?

Net als bij Singles Day kunt ook u in uw webwinkel uitzonderlijke kortingen en speciale aanbiedingen gaan toepassen. In 2018 horen we regelmatig de term cyberweekend vallen. Van Black Friday t.e.m. Cyber Monday, dat betekent 4 dagen extra korting, 4 dagen meer klanten & 4 dagen meer omzet! Door middel van specifieke tools binnen uw webshop kunt u, naast de stimulans van lage prijzen en speciale aanbiedingen, de conversie van uw bezoeken gaan verhogen en tot het uiterste gaan om het maximale uit deze 'online feestdagen' te halen. Zo maken wij voor bepaalde klanten gebruik van countdown timers, winkelwagen reminders of retargeting advertenties. Het volstaat niet om extreme kortingen aan te bieden indien uw webwinkel niet converteert of u te weinig bezoekers krijgt.

Met onze ervaring in webshop ontwikkeling of optimalisatie helpen wij ook u extra omzet te realiseren! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Start hier met schrijven...