Meer leads ontvangen via de website?

Deel deze post

Eindelijk... mijn website (of webshop) staat live!

De sales of leads die u via de website kunt verzamelen, komen echter niet zomaar uw mailbox ingestroomd.' In onze blogpost 10 extra manieren om uw website te promoten noteerden we reeds heel wat tips voor het optimaliseren van uw website en het bereiken van uw doelgroep.

Voor heel wat handelaars is het er niet eenvoudiger op geworden (vooral in deze corona-tijden) om de juiste doelgroep te gaan bereiken en de gewenste aanvragen binnen te krijgen. Ervaring leert ons dat naast het promoten & optimaliseren van uw web omgeving, het continu gebruik maken van bepaalde marketing kanalen toch nog steeds het beste resultaat oplevert.

 • SEA
 • Linkbuilding
 • Social media advertenties
 • Blogs & SEO teksten schrijven

SEA

Door gebruik te maken van SEA (Search Engine Advertising) kunt u een hogere positie in de zoekmachine krijgen. SEA is een manier van zoekmachinemarketing en heeft veel voordelen. 

person using MacBook pro

Wat is SEA precies?

SEA is een vorm van online adverteren. Als u SEA gebruikt, betaalt u om hoger te scoren in zoekmachines. U kunt op veel manieren advertenties op zoekmachines plaatsen. Zoekmachinemarketing kan potentiële klanten gemakkelijker naar uw website leiden omdat ze al op zoek zijn naar iets waarover u meer informatie heeft. Aangezien u bij SEA voor specifieke zoekwoorden betaalt, is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken. Onderzoek welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt.

Wat zijn de voordelen van SEA?

Als u in zoekmachines met de juiste zoekwoorden adverteert, heeft dat zeker voordelen:

 • Uw website komt boven de zoekresultaten te staan
 • U moet betalen voor de bezoekers die op uw advertentie klikken
 • Door SEA te gebruiken, kunt u snel nieuwe en relevante bezoekers naar uw website lokken
 • Met SEA kunt u snel resultaten behalen
 • U hebt een goed inzicht in uw campagnes

Linkbuilding

Links zijn al lange tijd één van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van websites beïnvloeden. In 2020 wordt Google nog beter in het identificeren en negeren van spamlinks. Dan is het kwaliteit troef voor uw website. Daarom heeft het niets te maken met het aantal backlinks, maar met het belang van de websitelinks. Door een link naar uw website te plaatsen, zal uw score in Google toenemen en wordt u sneller gevonden voor gerelateerde zoekopdrachten.

Social media advertising

Bij offline adverteren hebt u jammer genoeg geen inzicht hoeveel mensen uw advertentie daadwerkelijk hebben gezien of bekeken. Dit is wel mogelijk wanneer u adverteert op social media. De resultaten van de advertentie kunt u eenvoudig op een online platform inzien. Maar naast het kunnen meten (en weten) wat de effectieve return op uw marketing inspanning exact is, zijn er uiteraard nog tal van andere voordelen.

 • Groot bereik
 • U kan uw doelgroep goed bepalen
 • Uw doelgroep is altijd en overal online aanwezig
 • Tussentijds kunnen advertenties en campagnes constant verder geoptimaliseerd worden

high angle photo of person holding turned on smartphone with tall buildings background

Start een blog

Waarom zouden blogberichten uw website een extra boost geven?

Er zijn tal van redenen om blogberichten te gaan toevoegen aan uw website. Daarmee kunt u de inhoud van uw website enorm laten groeien en zo een grotere online doelgroep bereiken. Zorg er steeds voor dat uw blogberichten SEO-technisch correct geschreven worden (SEO-teksten, hoe schrijf ik ze?)

 • Voeg eenvoudig nieuwe informatie aan uw website
  Door een blogpost te schrijven, kunt u direct nieuwe informatie aan uw website toevoegen. Door een bericht te schrijven en te publiceren, wordt deze automatisch toegevoegd aan het overzicht van de blogpagina.
 • Laat uw expertise zien, dat bouwt vertrouwen op
  Met alle kennis en ervaring die u op dit gebied hebt opgedaan, kunt u laten zien dat u een expert in uw product of dienst bent.
 • Een blog lokt extra bezoekers naar uw website
  Door links naar blogposts op sociale media te plaatsen, trekt u meer bezoekers naar uw website, vooral als uw posts ook door anderen worden gedeeld.
 • Zorg met een blog voor betere vindbaarheid in Google
  Elke blogpost die u schrijft, wordt beoordeeld en geïndexeerd door Google. Als u het maximale uit zoekwoorden haalt en ervoor zorgt dat u waardevolle inhoud schrijft, zorgt Google ervoor dat u beter vindbaar bent.

Maar naast het correcte gebruik van deze kanalen zijn er uiteraard nog tal van tips om uw website te promoten, meer bezoekers aan te trekken en daaruit volgend meer aanvragen of leads te ontvangen. Lees zeker ook onze post: 10 extra manieren om uw website te promoten

Benieuwd hoe wij de goede basis voor uw online marketing gaan bouwen en zorgen voor een stabiele en gebruiksvriendelijke website of webshop met eigen beheersysteem? Neem vrijblijvend contact met ons op!